tag:blogger.com,1999:blog-7642240401598504991.post7750561170233842533..comments2023-05-14T03:52:02.806+12:00Comments on Az új álom: "Mert enni jó...."Klárikiwihttp://www.blogger.com/profile/09201558558883887062noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-7642240401598504991.post-34963655185211631142014-05-22T18:38:22.330+12:002014-05-22T18:38:22.330+12:00Kszönöm a receptet és a leirást....megprobálom maj...Kszönöm a receptet és a leirást....megprobálom majd....régi vágyam a kenyér sütés...mindig csodálatal nézem limara pékség recepjeit, képeit....:)Klárikiwihttps://www.blogger.com/profile/09201558558883887062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7642240401598504991.post-46698272701625520792014-05-20T20:37:11.713+12:002014-05-20T20:37:11.713+12:00Ez a recept kifejezetten sütőre van (az egyik lény...Ez a recept kifejezetten sütőre van (az egyik lényegi pont pont az, hogy forró jénaiba teszed bele). <br />Mivel a sütőm khmm... így kikisérleteztem egy kenyérsütős változatot is:<br />Hozzávalók (szigorúan ebben a sorrendben kerülnek bele a kenyérsütő táljába – najó a cukor és só felcserélhető :) )<br />- kb 310 ml víz (inkább több)<br />- 2 csapott teáskanál kristálycukor<br />- kb 1,5 csapott teáskanál só<br />- 1 púpozott (nagyon is lehet) evőkanál búzasikér (wheat gluten)<br />- 500 gr finomliszt – ezt úgy tegyük bele, hogy a vizet elfedje a sarkokban is, hogy lehetőleg ne ázzon fel a tetejéig<br />- 1 + 1/4 teáskanál porélesztő (breadmaker változat)<br /><br />Elkészítés<br />French bread (franciakenyér) programmal – kétszer dagaszt, háromszor keleszt<br />Ahhoz, hogy lukacsos legyen két módszer vezet:<br />a) rengeteget kell állnia – azaz este max 10-11 körül be kell tenni, hogy reggel hétre kész legyen, ez azt jelenti, hogy a 4 órás kenyérsütő program elindulása előtt még áll 4-5 órát<br />b) amennyiben sürgősen kell, akkor az élesztő nélküli cuccot úgy ahogy van, a kenyérsütő táljával együtt legalább fél órára be kell tenni melegre a sütőbe (kvázi keleszteni élesztő nélkül, hogy átmelegedjen) – tippre 50 fok körül lehet, a lényeg, hogy a 35 fokos “normál” kelesztő hőmérsékletnél melegebb -, majd betenni a gépbe, mehet az élesztő és indulhat a program.<br /><br />Nem vállalok garanciát rá, hogy elsőre sikerül - az én kenyérsütőmnek az se mindegy tél van vagy nyár :( de mondjuk nem egy mai darab :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7642240401598504991.post-57972615755553792962014-05-20T17:13:35.033+12:002014-05-20T17:13:35.033+12:00ma például krumplis tészta lesz, napok óta kivánom...ma például krumplis tészta lesz, napok óta kivánom, friss tejföllel, savanyú ubival:)Klárikiwihttps://www.blogger.com/profile/09201558558883887062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7642240401598504991.post-28546879396437376112014-05-20T17:12:28.714+12:002014-05-20T17:12:28.714+12:00szia:) az igazság az, hogy nem receptek után szokt...szia:) az igazság az, hogy nem receptek után szoktam főzni, hanem néha amit megálmodok, amilyen ízeket szeretünk:) Mondom amolyan nagyon amatőr vagyok, aki az évek alatt felszedett ezt azt, szeret enni, és lassan nem érdekli a súlya :)Klárikiwihttps://www.blogger.com/profile/09201558558883887062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7642240401598504991.post-23818182876663807332014-05-20T17:11:07.353+12:002014-05-20T17:11:07.353+12:00Köszönöm a recepteket, e te is tudod vannak olyan ...Köszönöm a recepteket, e te is tudod vannak olyan dolgok, amit csak otthon jó enni, ilyenek a turós és a káposztás receptek....Péter anyukája mester a konyhában, mindig nagyon finomakat főzz, és ezt úgy tudja tenni, mintha semmiség lenne, fél kézből kirázza....mindig csodálom:)<br /><br />A kenyér receptet ki fogom probálni, miben sütöd ki? kenyér sütő gépben, vagy simán a sütőben?Klárikiwihttps://www.blogger.com/profile/09201558558883887062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7642240401598504991.post-60099536432378693212014-05-20T16:48:20.049+12:002014-05-20T16:48:20.049+12:00Természetesen szivesen megírom a káposzta/túró rec...Természetesen szivesen megírom a káposzta/túró recepteket ha kéred (ez eggyel előbb kimaradt).<br />Nem volt könnyű, de megtaláltam az igazi ropogós, lukacsos kenyér receptjét (nekem ki van jegyzetelve) - tényleg olyan, na, mint gyerekkorunkban :) http://dolcevitablog.hu/2007/07/tokeletes-lukacsos-ropogos-szelu-kenyer-ezt-sosem-gondoltam-volna-2/ <br />Kenyérliszt helyett finomliszt és búzasikér keverékét tudod használni (ground gluten flour néven fut, zöld zacskóban, Healtheries, nálunk a PS-ben a lisztek fölött a legfelső polcon van, 100% wheat gluten az összetevő benne) - 500gr finomliszthez egy inkább púpozott mint csapott sikér megy - ez kb a kenyérlisztnek (réteslitsztnek, ha olyan recepted van esetleg) megfelel. A süteményekbe is jó, a sikér miatt lesz lukacsosabb egyébként a tészta. Azzal számolni kell, hogy a sikér több vizet vesz fel a mint a liszt, szóval ha kevered őket akkor picivel több viz kell (kivéve persze ha a recept rétes- vagy kenyérlisztről ír).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7642240401598504991.post-14884634443424739182014-05-20T16:32:04.137+12:002014-05-20T16:32:04.137+12:00Ebben igazad van :) Engem az önteteid nyűgöznek le...Ebben igazad van :) Engem az önteteid nyűgöznek le, azért néhányat (vagy legalább hogy hol találtad őket) megosztanál velünk?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7642240401598504991.post-38203970982145927902014-05-20T09:37:27.232+12:002014-05-20T09:37:27.232+12:00Szia, köszönöm szépen:) Hát recepteket nem oszanák...Szia, köszönöm szépen:) Hát recepteket nem oszanák meg, nagyon amatőr vagyok:) Mondjuk a legszebb mondat a férjem szájából, amikor kérdezi tőlem: "Van még?" Ennél szebb bók nem is kell egy nőnek:) Üdvözlet:)Klárikiwihttps://www.blogger.com/profile/09201558558883887062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7642240401598504991.post-67429325810282443102014-05-20T09:35:45.074+12:002014-05-20T09:35:45.074+12:00Szia:) Köszönöm szépen a tippeket:)Szia:) Köszönöm szépen a tippeket:)Klárikiwihttps://www.blogger.com/profile/09201558558883887062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7642240401598504991.post-36551272784438545832014-05-20T09:35:08.007+12:002014-05-20T09:35:08.007+12:00Sz ia Eszti:) Én szoktam használni ezt a bacont is...Sz ia Eszti:) Én szoktam használni ezt a bacont is göngyölésre, csirkemell csíkokat szoktam feltekerni:) Imádjuk:) és a bacont is:) Pont tegnap jött Péter hozzám, hogy Klári tudod mit felejtettünk el venni? Mondom mit? Bacont....Nincs bacon a hütőben:)"<br /><br />Remélem jól vagytok:) ÖlelésKlárikiwihttps://www.blogger.com/profile/09201558558883887062noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7642240401598504991.post-24339654980888692182014-05-19T18:38:45.846+12:002014-05-19T18:38:45.846+12:00A képek csodaszépek - máris éhes vagyok :) Esetleg...A képek csodaszépek - máris éhes vagyok :) Esetleg egy recept-alblog féléhez nem lenne kedved?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7642240401598504991.post-16542942109094106332014-05-19T14:11:46.017+12:002014-05-19T14:11:46.017+12:00Savanyúkáposzta PS-ben, Countdownban van konzver ...Savanyúkáposzta PS-ben, Countdownban van konzver http://shop.countdown.co.nz/shop/ProductDetails?Stockcode=34126&name=edgell-sauerkraut) - bár kevésbé savanyú mint a magyar, vagy lehet csinálni is (nem nagy macera).<br />A jellemzően túrónak tartott cottage cheese az sajt, süteménybe nagyon nem az igazi mert sajttá olvad a sütőben. Eggyel jobb a Kwaark (countdown vagy new world, hirtelen nem tudom, az enzimmel készül elég jól közelít a túróhoz bár elég drága), az szerintem már túrógombócnak is elmegy, meg sütibe sem olyan rossz. A tuti a saját készítésű túró (szintén nem nagy macera, főleg az itteni tejekből nem az :)) és árban - ha a munkaidődet nem számolod - akkor olcsóbbra jön ki mint a kwaark.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7642240401598504991.post-65764046232863293272014-05-19T11:10:29.700+12:002014-05-19T11:10:29.700+12:00Nekem a bacon hiányzik, az a vékony fajta, ami ott...Nekem a bacon hiányzik, az a vékony fajta, ami otthon van és tök jól lehet bele mindenféle húst, aszalt szilvát, ilyesmit tekerni. Ami itt van az is finom, de göngyölt húshoz túl vastag :( Csodás képek amúgy <3Esztimesehttps://www.blogger.com/profile/13139270040240327356noreply@blogger.com