Magyar Klub-Karácsony

Amikor  kiérkeztünk, fontosnak tartottam, és még mindig fontosnak tartom, hogy megismerkedjünk magyarokkal. Gondoltam ha már ilyen messze kerültünk az anyaországtól, és persze nemcsak  mi, akkor jó lenne magyar szavakat hallani....
3 hónapja vagyunk itt, és mondhattom egyre több magyarral megismerkedtünk. Sőt voltunk egy magyar klubban Karácsony előtt, ahol pont egy kicsit a karácsonyra készülődve, voltak előadások.Versek, köszöntők,  jó kis zenés produkciók.....Megható volt,persze azt emlitenem se kell, mert aki ismer tudja, hogy néha érzékeny vagyok.Szóval be kell vallanom egy kicsit elpityeredtem, gyorsan ki is szöktem, nehogy valaki észrevegye.
Ezután tudatosult bennünk, hogy igen most először nem otthon töltjük a karácsonyt, szeretteink körében, hanem itt. Ahol sütött a nap Karácsony napjain, ahol az Óceánpartra mennek az emberek, ahol grillezni szoktak, ahol zöld minden....Szóval fura, és keserédesen vártuk a napot.

Új- Zélandi Karácsony: Erre a Szentestét nem ünneplik. És itt nem a jézuska hozza az ajándékokat, hanem a Mikulás.Műfenyőket diszitenek fel, de ezt már december közepén megteszik. A várost is feldiszitik egy kicsit, a boltokban is megjelennek akarácsonyi akciók, a kis diszek.

Egy dolog miatt éreztük, hogy karácsony van.Péter egyik kollégája meghivott minket a családjához. Hogy együtt töltsük velük, és mégegy családdal a Karácsonyt. 2 kislányuk van Terencéknek , édesek nagyok, szöszkék, elevenek, tele vannak energiával, és nagyon várták a karácsonyt. Vettünk is a gyerekeknek ajándékokat:)Meg odafele vettünk jégkrémet is:)

Mesélték, hogy 4 éven keresztül, mindig esőben ünnepelték a Karácsonyt itt. És most csodás napsütéses, meleg időnk volt:)80 km-re kijöttünk a várostól. Szóval most először néztünk körbe mi is van Wellington város után. A táj egyre szebb lett, egyre kisebb-kisebb városok voltak, köztük maga a természet terült el. Olyan gyönyörű tájakat, házakat, hegyeket láttunk. Maga a buszút, elég csöndesen telt köztünk, mert csak néztünk ki az ablakból tátott szájjal:)

Csodás napot kaptunk Péter Kollegájától, befogadtak minket, együtt vacsoráztunk, együtt társasoztunk, jókat beszélgettünk. Nagyon jól esett nekünk:)Meghivtak minket Szilveszterre is. Szóval együtt lépünk át az új évbe.


Izgatottan várom a 2012-es év mit hoz számunkra, mert igy év vége fele sok sok izgalmat tartogatott.Terveink vannak, és azt hiszem meg is tudjuk majd valósitani őket,hiszen egy hatalmas csoda már teljesült.Itt vagyunk egy Új Világban. Talán ez ad erőt, hogy ezek szerint nincsenek lehetetlenek.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése