Első telünk...

Ez az első telünk itt. Tegnap este meg is fogalmazodott bennem hazafele gyaloglás közben egy újabb poszt. Valmi vezérhangya elindult. És olyan jó kis gondolataim támadtak. Esküszöm kéne nekem egy diktafon. Sötétben a kutyát nem zavarnám, ha magamban beszélnékJ

De vissza a témánkhoz….

Tél:

Szóval tél van, vagy legalábbis az itteniek szerint. Ha otthonhoz képest nézzem, inkább őszi hangulatom van.

A hőmérséklet napközben 10-11 fokra esett vissza. Éjszaka 3-5 fokig is lemehet. Sokat esik, sokat fújj…De egy-egy  ilyen nap után megkönyörül rajtunk a napocska és csodás verőfényes napjaink is vannak.
Azt mondják a leghidegebb hónap az augusztusi lesz, akkor még jobban , még többet fog esni, nem mellesleg ilyenkor egy kis Antarktiszi “szellőt” is fogunk kapni, ami még hidegebbnek hat majd.
Ezt még nem tapasztaltuk, mert hát július hónapot irunk éppen…
Tudni kell rólam, hogy nagyon fázos vagyok, de azt mondom, ha van egy si dzsekid, vagy túra waterproof anyagú dzsekid, ruhád, elég jól kilehet  birni. Eddig ebben az időben mindenhova el tudtam jutni gyalog, értsd ezt, munkahely, belváros, otthon háromszög. Egyszer fordult elő, hogy reggel annyira zuhohott az eső, hogy buszra kellett szálnom. Ha csak csepereg, akkor gyalog indulok el.

Növényzet:

Szóval tél van, és minden zöld, na jó nem teljesen minden, mert a lombhullatók, már ledobták a leveleiket, de nagyrészt a növényzet megtartja ilyekor is zöld takaróját.Othon ugye ahoz vagyunk szokva, hogy ha tél van, minden kopasz, minden szürke. Itt vannak olyan bokrok, viragok, fák, amik ilyenkor kezdenek el virágozni. Nagyon szépekJ

Állatvilág:

Mindig szoktam mondani egy-egy nagyobb eső alatt, hogy mennyire sajnállom az állatokat erre. Ennyi esőt, szelet kibirni. Erre Péterem mindig azt szokta mondani, ne sajnáld őket, volt egy-pár évtizedük megszokni ezt az időjárást.

Egy szó mint száz, a világ másik végén teljesen másnak mondható a tél. Olyan furcsa még, hogy mondom mindezt  Júliusban, amikor Magyarországon, meg mindenki a meleg miatt panaszkodik. Mondanám, hogy cseréljünk, de hát…..

2 megjegyzés: