A nagy lakás átalakitás és ami utána van, pihenés:)

Napok óta csodás időnk van. Napos, kellemesen meleg. Olyan idő amikor az embernek kedve van csinálni egy csomó dolgot, akár házon belül, akár házon kívül:)

Péter szokta mondani "olyan vagy mint a növények, kell neked a napocska, hogy energiád legyen"...Fotoszinetetizálók:)


Tele energiával neki is álltam, a Nagy lakás átalakításnak.... Ma reggelre fáj is minden izmom. De ez jó értelemben vett fájdalom, mert tudom, elvégeztem azt amit szerettem volna.

A terv már a fejemben megvolt. Az elhatározás is. 2 dolog hiányzott. Robitól egy kis szóbeli engedély, és Péter, hogy dolgozzon. Ne lássa mit művelek....


Tegnap beszéltem Robival. És mondtam neki, ha nem baj, elfoglaljuk az ő szobáját. És az lesz a háló szobánk. Nagyobb a mienknél, és szeretném ha Csöpke is kényelmesen elférne velünk. Ezért is a csere.

A mi régi hálószobánk meg átváltozik vendég szobává....

Miután Péter elment dolgozni, még beszélgettem hugimmal, Robival, és  Virág Péter barátommal. Aztán miután az otthoniak is elmentek aludni. Neki is láttam a totál káosz rendezésének, amiben csak én látom a logikát, és mi hova kerül:)

Kipakoltam első lépésben Robi szobájából az ágyat. Lemostam mindent. Ablakot pucoltam. Felporszívóztam.

Majd a nappaliból áthúztam az öltözködős- tükrös szekrénykémet az új hálóba. És átpakoltam a komód szekrénykénket is. A színűk pont megegyezik. Ezeket szépen lebútorápoloztam. Olyan szép szint és fényt kaptak, hogy öröm volt nézni.....


Ahol eddig az öltözködős-tükrös szekrényem volt, most a helyére a zongorám került. Pétertől kaptam szülinapomra. Csodás kis darab. Egy digitális zongora, csodás hanggal. Már csak egy baj van, meg kéne tanulnom játszani rajta:) Ez egy nagy terv a jövőre nézve:)

Az étkezőből kikerült a zongora, így több helyem lett. A tálaló szekrényemet kifordítottam a fal fele. Nem mondom volt súlya. És hát türelem játéknak sem utolsó. Kipakolni a poharakat, a borokat, kitisztítani a szekrényt. Majd elmozgatni, majd újra mindent visszapakolni:)


Tudom, tudom, most ezek a "koordináták, hogy mi hol volt, és mi hova került... Senkinek nem mond semmit. Egyrészt mert nincs viszonyítási alap. Miből-mi lett, másrészt még nem vagyok kész. Erre mondta hugim. Majd ha kész leszel, küldj fotókat.....


Szóval majd ha kész leszek megmutatom a végeredményt. Addig is van egy két tervem a napokra. Még nem vagyok kész.....


És hogy mi történt a házon kívül....Hétvégén vettünk virág tartókat, és kérem szépen kertészkedtünk egy kicsit. Vettünk magokat is, amiket szépen elültettünk. És remélhetőleg lesz majd finom új hagymánk, retkünk, répánk, és fűszer növényeink (koriander, bazsalikom, petrezselyem....)

Palántát is ültetünk, koktél paradicsom személyében. Remélem ki kellnek. Most még a piros chilli magokon gondolkozom. Igaz már nem is gondolkozom, hanem a tettek mezejére is léptem. Hiszen elkezdtem a magokat szárítani. Majd elültettem. Ha már így belejöttünk....Hátha:)














És hogy ne csak "munkáról", hanem pihenésről is meséljek.... Még otthon a repülőtéren mondta Péter válasszak egy könyvet, és azt megkapom. Szeretem volna pár könyvet venni otthon, és elhozni, de kimaradt, a sok dolog miatt. Így a reptéren választottam egy könyvet, mégpedig a Da Vinci Kód írójának a legújabb könyvét az Infernot:)

Kint szoktam olvasni, a napsütésben, amikor is a napsugarak melegítik a nyakam és a hátam:)










2 megjegyzés:

  1. Hu, ez jo kis projekt, en is imadok igy rendezkedni, neha muszaj legalabb kicsit valtoztatnom a haz dolgain, ha nem is ilyen mertekben :) Azert csak ovatosan a nagy butorokkal, bar magam is ilyen vagyok, tuti atrangatnam en is egyedul :)
    Milyen a konyv?

    VálaszTörlés
  2. :) A pakolást muszáj egyedül csinálni, mert 1. Péter nem tudja követni a gondolatmenetemet, és ha bár néha azt kivánom, sajnos nem tud a gondolataimban olvasni,2. a férfiak a rendezgetést nyügnek tekintik, nehezen mennek bele, vagy azt hajtógatják, ezt minek kell, hiszen eddig is jól nézett ki:)

    A könyv isteni, olyan mintha én is Robert Langdon professzorral együtt sétálnék, futnék, menekülnék Firenze csodás utcáin, látnivalói között:) Sajnos nem vagyok nagy olvasos, de Dan Brown nagyon jól ir, szeretem. Imádtam tőle az Angyalok és Démonok cimű könyvet is:)

    VálaszTörlés