Hello Március....tervek, hírek....

Rohan az idő...Megkezdtük március havát. A tavalyi évtől úgy búcsúztam, hogy de jó, hogy vége. A 2014-es évet úgy fogadtam, hála az égnek, hogy itt vagy. Igazán fogadalmakat nem tettem, csak elbeszélgettem magammal,  hogy mit is szeretnék ettől az évtől. Egyik ilyen dolog volt, hogy elkezdjek mozogni. Ebben egyrészt nagy segítségemre van, a kiskutyám. Hiszen napi 3x megyünk sétálni. Egyes sétáink olyan 20 percig tartanak, attól függően Csöpke mennyire gyors, játszunk-e közben, vagy van-e kedve egyáltalán jönni a szokásos körünkre. És még ezen felül próbálok naponta erősíteni is. Már ha ezt nem lustálkodom el. Mert Péter előtt pl. nem szoktam edzeni.... Így a hétvégék kiesnek.

Másik nagy vágyam-álmom erre az évre, hogy letegyem az IELTS (International English Language Testing System) nyelvvizsgát. Ezt a fajta nyelvvizsgát angolszász országokban használják leginkább.

Ez ügyben annyit kezdtem el. Hogy Anikó barátnőm, ajánlotta, az ő tanárát. Múlt héten voltam nála. Beszélgettünk egy kicsit. Március 18-án kezdünk együtt dolgozni az angolomon. Mert habár ebben a hónapban ünnepeljük, hogy 2,5 éve itt vagyunk, annak ellenére, sokat kell még tanulnom angolul. Sokan otthon azt hiszik, hogy már perfektül beszélek. Hát jelentem, ez nem így van. Megszólalok, de vannak hibáim. És még rettenetesen függők ez miatt Pétertől. Ha hivatalos dolgokat kell intézni, vagy telefonon egyeztetni. Neki kell segítenie. Nem megy még egyedül.

Szóval van mit tennem, tanulnom, remélem így, hogy magán tanárhoz fogok járni, csak velem fog foglalkozni, nincsenek mellettem tanuló társak,szóval remélem fejlődni fogok, sikerül felkészíteni a nyelvvizsgára.

Olyan jó érzés lenne, ha idén befejeznénk a diákhitel fizetését, és egyben ha megvan a nyelvvizsgám, akkor meglehetne az otthoni diplomám. Eddig mindig azt mondtam, hogy nem érdekel a diploma. Sokan nem hitték, hogy nem  tudok végezni egy főiskolát, de megvan a diploma munkám, és az államvizsgám. És azt mondtam eddig, hogy elég ez nekem. És igaz is egy részről, másrészről, meg olyan jó lenne a kezemben tartani a diplomát. A főiskolai éveim, az egyik legjobb évek az életemben. Nagyon jó osztályunk volt, és hát a tanáraink is fantasztikusak voltak. Habár levelező tagozatra jártam, mégis az osztály társakkal nagyon közel kerültünk egymáshoz. Hiányoznak.....




Jó híreim is vannak. Péternek megjött az eredménye. Szerencsére nem szamár köhögése van. Úgyhogy mondtam is neki, hogy most már papírja is van, hogy nem "halálos beteg". Már kezdte mondogatni, hogy ha az van, akkor karanténban leszünk, amíg szedjük az antibiotikumot, meg akkor én is elkapom, meg az ügyeletes telefonját majd nekem kell hétfőn átadni a kollegájának, mert ő csak itthonról fog dolgozni. De hála az égnek,ő maga személyesen átadta a telefont, hiszen jól van. Legalábbis jobban van, már egyre kevesebbet köhög. Mondtam egyenlőre még ne használja a biciklit, nehogy visszaessen.

Másik jó hír, hogy megvan a műtétem dátuma. Végre, végre.....A dátum pedig Április 23-a. Komolyan mondom ennyit várni, ahhoz képest, hogy magamat türelmetlen embernek tartom, hát, nem könnyű. De most már megvagyunk, látjuk a fényt az alagút végén.


A műtét maga nem a városi kórházban lesz, hanem egy másik kórházban, x km-re Wellingtontól. Aggódtam is, hogy az orvosom fog-e műteni. De megkaptuk a papírokat is, és az állt rajta, hogy a doki bácsi fog műteni.


Amikor legútobb találkoztam vele, mondtam neki, tessék belém nézni nyugodtan, és ha kell rakjon rendbe:)

Remélem utána több válaszunk lesz a problémánkra, hogy mi is a baj.

Mindenesetre nagy az öröm, maga a dátum miatt....


Mindenkinek csodás hetet kívánok:) Nagy pusszancs


5 megjegyzés:

  1. Szia, csak ma bukkantam a blogodra Juanitanal, ugyhogy jocskan van bepotolnivalom, ezert gondoltam inkabb rakerdezek hogy milyen muteted lesz, ha nem titok?
    Az jo, hogy megusztatok a szamarkohogest, en durvan beszivtam azt tavaly, nem volt mokas. Azt mondjak hogy elvben 15-20 evig ved csak az oltas vakcina, ezert sikerult elkapni. Szoval orulok hogy jobban vagytok es nem az volt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Scarpetta:) Örülök hogy rám találtál.... Imádom Juanita írásit, hihetetlen jófej csajszi:)

      A műtétem nem titok, tavaly belekezdtünk a baba projektbe...És kiderült valami baj van a méhemmel....2 baba elvesztése után, a doki bácsim javasolta hogy már mindent kizártunk, így csináljuk meg a hysteroscopiás és laberoscopiás műtétet....Ennek időpontja a jövő hónapban lesz....Alig v árom, hogy túl legyek rajta, és kapjak egy-két választ végre.....

      Én is hallottam hogy a szamárköhögésre az oltás hatása csökken egy idő után, meg mondták, hogy erre más törzsek is lehetnek, mint Európában... Szerencsére Péter jól van már.....


      Láttam ti is itt vagytok Új-Zélandon....Merre vagytok pontosan? Mikor jöttetek?


      Csodás szép napot kívánok:)

      Klári

      Törlés
    2. Szia,

      Sok sikert a mutethez, remelem minden okes lesz.


      7 eve jottunk el Mo-rol, Melbourneben eltunk egy evet, aztan atkoltoztunk Aucklandbe, azota itt eldegelunk. :) Nem tudom olvastad-e a regi blogomat meg a freeblog halala elott whatever zsuzsikent irtam. :) sajnos a regiekbol csak nagyon keves posztot tudtam atmenteni az ujra, ugyhogy jol elveszett a history :(

      Törlés
    3. Szia:) Biztos olvastam tőled....Mi 2 és fél éve érkeztünk, és mielőtt kijöttünk igyekeztem minél több blogot olvasni, információt gyűjteni....Sajnálom, hogy elvesztek a bejegyzések....Tudom milyen fontossá tudnak válni, hiszen olyan mint az életed könyve, tele érzéseiddel, élményekkel....Én is azóta írok mióta kijöttünk, amolyan terápia, emlékek gyűjtése, családnak olvasmány....


      Ha megengedsz egy kérdést....Véletlen nem te vagy az a Zsuzsi akivel tavaly novemberben az Aucklandi repülőtéren találkoztunk? Olyan jól elbeszélgettünk, hogy elfelejtettem kérni egy e-mail cimet.....


      Szép estét


      Klári

      Törlés
    4. Az nem en voltam, akkortajt nem jartam a repteren.

      A mutet/baba temakorben meg annyit: ne add fel, valami van itt a levegoben Uj-Zelandon. :)

      Törlés