Munkám...

A harmadik hetemnél tartok a munkahelyen, és sok- sok munkanapnál. Lebetegedések vannak, és most minden nap megyek, múlt hét óta csak kedden volt szabadnapom. Persze nem panaszkodás, de el kell mondanom igen leterhelő a munka. Nemcsak  a testi része, hogy mozgok, jövök-megyek, hanem a lelki része is.

Be kell vallanom nehezen birkózom meg még mindig az angollal, és itt ténylegesen kijönnek a hiányosságaim. Dupla annyira kell figyelnem, hiszen felelősségteljes a munkakör.


És érdekes tény számomra, hogy habár eddig mindig könnyen ment mindenhova a beilleszkedés, azért itt most elég döcögösen megy, itt is  talán az akadályoz, hogy nem elég jó az angolom, de benne van az is, hogy egész nap rohannunk nincs időnk a barátkozásra. Legfeljebb megkérdezzük egymástól hogy van, minden okés,
kell-e segítség.


Ahol eddig Maria kolleganőm betanitott, ott már most egyedül csinálom végig a napot. 8 idős van az én szárnyamban. A  reggeli megbeszélés után, ébresztéssel és reggeliztetéssel kezdek. Mindenkinek a szobájába viszem be a reggelit. Majd megnézzem a zuhanyzó listát, az ágycserés listát. És belekezdek a tényleges napi rutinba. Kicsit rohangálós a nap.  A mai napon volt 4 zuhanyom, mosdatásom és ágyneműcseréim voltak.  A legtöbb embernek kell segíteni öltözködni. Délelőtt vannak foglalkozások, heti egyszer fodrász. Ilyenkor aki szeretne menni, segítek neki.

Ha valakinek valamire szüksége van, tud szólni a csengőn, és megyek is megnézni mi a baj.

Délre, ebédre szoktam mindennel elkészülni. Az egyik idős nénivel korábban ki kell menni és elkezdeni az ebédet mert lassan megy, és kell neki segítség is. Élete 97 éves, szellemileg jól van, mindent megért. A kedvenc időtöltése, hogy nézegeti a fotóalbumait. A családja, nagyon édes minden kép alá aláirták, mikor készült a kép, hol, mi történik. Szép képek....Szerettek néha egy.egy képet megnézni.


Lassan kezdem megtanulni, ki-mit szeret. Fontos nekem, hogy nemcsak mosdatásból, zuhanyzásból, öltöztetésből álljon a nap, hanem egy kicsit beszélgessünk is. Hogy egy kicsit megismerjem őket, és ők is engem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése