Csöpke utazása....

Köszönöm akik velünk aggódtak az elmúlt napokban. Jelentem Csöpke megérkezett Új-Zélandra....

Azt azért mondanom se kell, hogy még mindig görcsben áll a gyomrom, még mindig nem tudtam teljesen megnyugodni.


És hogy miért is döntöttünk Csöpke kiutaztatása mellett?

Családom év közben szólt, hogy sajnos nem tudják tovább vállalni Csöpke vigyázását. Így el kellett gondolkoznunk, hogy mitévők legyünk. Mikor kimentünk Új-Zélandra, mondtam Péternek, én csak úgy tudok vele menni, ha tudom a kutyusom jó helyen lesz, biztonságban.


Amikor kiderült, hogy Csöpkét öcsémék nem tudják tovább gondozni, anyukámhoz került.  Családi kutyusként indult, így családom minden tagját imádja Csöpke. Isteni helye is volt, mert anyum és párja ezerrel kényeztették, de mivel ők is sokat dolgoznak, és kis garzon lakásban élnek, kérték találjunk megoldást.


Péterrel megbeszéltük, hogy egyszer már cserben hagytuk a kutyust, hiszen mi kimentünk, így megbeszéltük, most hogyha van már lehetőségünk, megpróbáljuk magunkkal vinni.


Igen ám, de nem egyszerű Új-Zélandra kutyust bevinni. Hosszas orvosi procedúrát vesz igénybe. Sok-sok vizsgálat, és annál is több papír munka szükséges.... (A folyamatot is szeretném veletek megosztani, de ezt majd később íróm meg, mikor már Csöpke nyugalomban lesz velünk otthon....)


Most hogy haza jöttünk, így be tudtuk fejezni a folyamatot. A szállító céggel, régóta tartom a kapcsolatot, hogy hol tartott az orvosi folyamat. És miután megkapta Csöpke a beutazási engedélyt Új-Zélandra. Elkezdhettük, közösen szervezni az utazást. Mi a kinti vámmal és a karantén céggel beszéltünk, a szállitó cég a papírokat szedte össze, repülő jegyet foglalta le.

Ja és hogy nem mondtam eddig, hogy szegény kutyusom karantén köteles....Mivel olyan kategóriájú ország Magyarország, hogy megtalálható a veszettség, annak ellenére, hogy védő oltásaink vannak. Új-Zéland ezért karanténba teszi az oda érkező kutyusokat, állatokat.

Csöpke egészen más útvonalon ment, mint mi, és így előbb is érkezett meg mint mi.


Útvonala: Budapest-Amszterdam-Kuala Lumpur-Auckland....


Tegnap délelőtt egész végig a neten lógtuk, néztük a megadott adatok alapján hol jár a kutyusom. Mikor megérkezett vártuk, hogy szóljon a karanténozó cég. Sajnos nem hívtak, nem jelentkeztek. Egész nap olyan ideges voltam, hogy azt el se tudom mondani. Péter nyugtatgatott, hogy mivel éjszaka érkezett meg a kutyus, biztos reggel fognak jelentkezni, mikor itt este lesz. Éljen a 12 óra idő eltolódás...


Éjszaka kaptunk e-mailt, hogy Csöpke jól van. De egy-két vizsgálatot el kell végezniük újra, mert több problémát találtak a papírokkal és a vizsgálatokkal.

És hogy mik is voltak a problémák? Például: egyes vizsgálatok réginek találtak, és újra szeretnék csinálni....A chip szám több helyen is kézzel volt írva és nem nyomtatva volt( annak ellenére nem fogadták el, hogy hatósági állatorvosi pecséttel lettek ellátva)....Egy vizsgálat és gyógyszer adásának ideje 7 napos volt, nekik 14 napos kell, ezért ezt  is ismételni kell.....

Úgyhogy még nem vagyunk a végén, még izgulás van.... De a jó hír, hogy Csöpke már az országban van, jól van....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése