Élmény.....

Ma végre két hét után újra napsütésre ébredtünk....Jó így kelni, egészen más energiák működnek körülötted. A város, az emberek is egészen mások. Többen sétálnak az utcákon, az éttermek, a teraszok megtelnek....


Ahogy jöttem a belvárosba az egyik étteremnél arra lettem figyelmes, hogy egy rendőr bácsi együtt nevet a kiszolgálóval és egy vendéggel. Jó látni ilyet.... Hogy amikor kell akkor szigorú is tud lenni egy rendőr, de ha kell akkor mosolyog és nevet is együtt  másokkal. Még akkor is ha szolgálatban van.


Számomra mindig is valahogy olyan misztikus és magasztos foglalkozásnak tűnt, maga a rendőrség.Valahogy otthon veszített  is az értékéből.

Amikor a velem egykorú generációt kérdezték, az óvodában kik is szeretnénk lenni.....Akkor sokan rendőr, tűzoltó,orvos szeretett volna lenni. A mai gyerekek mások, biztos vagyok benne, ha ma újra feltennénk ugyanezt a kérdést egy ovis csoportnak, akkor már más lenne a válaszuk.


Te mi szerettél volna lenni, ha felnősz? Mi volt az álmod?

3 megjegyzés:

  1. Én rendőr akartam lenni a gimiben sokáig, felvételiztem is, de nem vettek fel. Akkor nagyon bántott, tök úgy éreztem, hogy nekem való, utólag hálás vagyok a sorsnak, hogy jobban tudta :D Állatorvos is akartam sokáig lenni, és akkoriban ment a Família Kft, amikor már nem boltjuk volt, hanem kávézó és amiatt kávézót is akartam sokáig :) Itt is süthetne már, mert ez a szürkeség már kicsinál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Eszti:) Hát én nem igen tudom, tudtam mi is akarok lenni, annyit tudtam-tudok, ha valamibe belekezdek akkor szivvel-lélekkel teszem, és nagyon tudok ragaszkodni kollegákhoz is....És az is biztos csak annyi maradt meg, hogy mindegy mit csinálok, csak emberekkel foglalkozzak:) Talán egyszer felnövök és megtalálom a helyem.... majd elválik....remélem jobban vagy, engem is sokszor nyom a rossz idő, de akkor egy-egy fini tea, egy meleg fürdő, vagy egy nagy séta szokott segíteni....Vigyázz magadra....puszi

      Törlés
    2. A séta ma megvolt, egész nap mentünk :) Jobb egy nagyon kicsi hangyányival, köszönöm :)
      Előbb utóbb biztos kitalálod, a rendőrösdi után én se tudtam, mert ok, hogy az nem, de akkor mi... 4 év telt el agyalással, de egyszer csak így bevillant, hogy gyógytorna. Pedig azt se tudtam, eszik-e vagy isszák, körbejártam, megszerettem :) Szerintem veled is így lesz, egyszer beugrik valami, hogy na ezt akarom csinálni :)

      Törlés