2011.10.03.

Hétfő van egy új hét kezdete, és a nap végére azt mondhatom egy pozitív hét kezdete, végre látszik a sok loti-futi eredménye, lassan de biztosan haladunk a célunk felé, hogy Péternek beadhassuk a papírjait a munkáltatói  vizumjához.Reggel vérvétellel kezdtük, majd jött a tüdő röntgen, majd voltunk egy édes hölgynél Klára Szentirmay. Ő a Magyarok  tiszteletbeli főkonzulja. Másod generációs Magyar, szépen beszéli a Magyar nyelvet és egy csodálatos nő.Csak rébuszokban tudok róla beszélni.
Hát amit mindig mondok az igaz “édesek ezek a Klárák”. Klára lefordította és lepecséltette Péterem erkölcsi papírját, miszerint büntetlen előéletű.
Több mint 2 órát beszélgettünk vele, jó érzés volt magyarul beszélgetni, kaptunk finom süteményt és meleg teát, mert ahogy mentünk hozzá, jól megáztunk.(Ma Wellington időjárása igen esősre sikeredet…)
Nem beszélve arról hogy felajánlotta a segítségét, ha bármi kérdésünk, bajunk lenne, nyugodtan szólhattunk neki. Ez olyan biztonságot jelent számunkra, amit nem tudunk eléggé megköszönni.
Olyan ő a magyaroknak, mint egy “anyuka”, megnyugtató hangja, jó ízű beszélgetésétől, az ember mosolyra derül, és máris napsütésesen látja a világot.
Rég találkoztam ilyen inspiráló emberrel, akire fel lehet nézni, példaképnek lehet tekinteni. Azt hiszem újabb példaképpel bővíthettem a gyűjteményemet….

§  Assisi Szent Klára, a klarissza rend megalapítója
§  Balázs Klári énekesnő
§  Katona Klári énekesnő
§  Kokas Klára zenepedagógus, szakíró
§  Leövey Klára író, pedagógus
§  Tolnay Klári színésznő
§  Klára Szentirmay Magyar Tiszteletbeli Főkonzul

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése