A nagy lakás pakolás:)

Tegnap hihetetlen nagy pakolást rendeztünk. Tulajdonképpen átpakoltuk az egész lakást. Két hete vettünk egy komódot és egy új ágy keretet. Mikor kijöttünk akkor gyorsan használt ágyat vettünk, használt bútorokkal. Meg is szolgálták az eddigi idejüket.

Itt karácsony másnapját Boxing Daynak hivnak. Amolyan kedvezményesen vásárolhatsz mindent. Egész évben készül rá az ember, mert hihetetlenül olcsón tud mindenhez hozzájutni az ember. És hát persze ez nemcsak a vásárlóknak jó, hanem a boltoknak is. Hihetetlen forgalmat generálnak ezen a napon, nem mellesleg kiszórják az árukészletet. Igy a következő évet új teljes árukészlettel kezdhetik.

Mi ezt a napot választottuk arra, hogy új ágykeretünkhüz, egy matracót vegyünk. Az eladó hölgy ismerősként köszöntött. Nagyon kedves volt, nem voltunk biztosak az ágykeret méretében. Mondta is nyugalom, mindjárt megnézzük a méretét a rendszerben. Egy nevet kért, és máris megvolt az információ. Meg is találtuk a megfelelő matracot, ki is próbáltuk.:) Biztosra mentünk....:)


Vettünk még kanapékat is. A kanapénk ami van, egy kicsit kényelmetlen, és most olyan olcsón találtunk egy 3-as és egy 2-es ülésű kanapét, amit nem tudtunk ott hagyni...

Én szivem szerint vászon anyagút választottam volna, de megtaláltuk ezeket a bőrkanapékat olyan olcsón, hogy nem tudtuk ott hagyni. Nem volt elég, hogy olcsóbb volt, még azáltal is olcsóbb lett, hogy utolsó darab volt....

Boldogan mentünk haza:) Kezd beérni a munkánk gyümölcse....Elkezdünk beszélgetni az autóban hazafele, hogy "emlékszel ahogy kezdtük?", csak 2 alvós hálózsákunk volt, és mostanra kezd lakás formája lenni  a lakásnak:)


A kanapé szine megegyezik a nemrég vett könyves polccal és az étkezős asztalunk szinével, igy boldogan mondtuk, ez igy volt kitalálva:)

Szóval tegnap megérkezett  a matrac és a 2-es kanapé, a 3-as ülésű nem fért be a bejárati ajtón, igy azt visszavitték, hogy szétszereljék, és majd csak januárban hozzák ki, és itt fogják helyben összeszerelni:)


Mire hazajöttem a nappalink egy hatalmas matracból, és sok-sok bútorból állt. Mondta is Péter próbáld ki a matracot újra:) Alig birtam felállni. Munka után voltam, jó fáradtan, jól esett lustizni.


Délutáni alvás után elkezdtünk pakolni. A játszós szobából kipakoltunk mindent. Az iróasztal újra a nappaliba került, igy Péternek megszűnt  a játszós szobája. És hogy miért is történt?

 Egy barátunk jön ide ki dolgozni, és megkapja mint vendégszobát. Mondtam is neki nem kell aggódnia egy hatalmas ágy várja. Vettünk neki takarót, párnákat, ágyneműt. Mire jön majd szépen beágyazok. A hosszú repülőút után úgyis az ember csak egy meleg zuhanyra és egy ágyra vágyik:)

Szóval a hálószobából átkerült a régi ágyunk. Aztán Péter elkezdte összeszerelni a mi új ágyunkat:) Éjjel már új ágyon aludtunk:) Estére jól el is fáradtunk. Még van pakolni való, de ez már majd csak kedden-szerdán folytattom. Akkor leszek szabadnapos, addig megyek dolgozni:)


És hogy mi lesz a régi foteljeinkkel és a kanapéval. Mi anno, egy olyan szeretet szolgálat szerű boltban vettük, ahol az ingyen felajánlott bútorokat, lakás kiegészitőket, ruhákat, olcsóbban lehet kapni. Péter bement hozzájuk, és visszaküldjük nekik a bútorokat. Hétfőn jönnek érte. Igy valaki megint olcsón megkaphatja. És ahogy mi anno, a következő gazdája is elkezdheti az itteni új életét velük.....


2 megjegyzés:

  1. No, most jól eszembe juttattad a kezdeti éveinket! :-)) Az ócska bútorokat, a szakadt hálószobát. Meg anyósom régi bútorait az ebédlőben. Jaj, de régen volt! Aztán a költözés segített megszabadulni sok roggyant bútortól. Meg anyósomnak is erőt adott kidobálni a felesleget, hogy beköltöztünk. Szép lassan kicseréltük a dolgokat mi is, már csak a kanapé van hátra. Ehhez kellett 8 év. :-)) De hogy tudunk örülni minden új darabnak! :-)) Kívánom ezt Nektek is!

    VálaszTörlés
  2. Emlékszem mikor készültünk ki mindenünket elajándékoztunk és 2 nagy bőrönddel megérkeztünk ide. Aztán ebbe a lakásba ahol most is lakunk költöztünk. Semmi nem volt benne. Csak a hütő és a tűzhely. 2 hálózsákkal kezdtük, de most már sikeresen kezdjük berendezni a lakást. És igen nagyon jó érzés, amikor gyarapodnak a bútorok... Jön egy új "családtag":) Mi is mosolyogva gondolunk vissza ezekre a kezdeti időkre, és azt hiszem ilyenkor mégjobban tudjuk értékelni azt amit elértünk....:) Puszillak titeket:)

    VálaszTörlés